8 mei 2010

How to make: Worteltaart



Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g honing
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 300 g winterwortels, geraspt
  • 2 zakjes walnoten (a 55 g), grofgehakt
  • 2 x 75 g roomkaas naturel
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 100 g poedersuiker

Materialen

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm), ingevet.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt.
  2. Schep de wortel en de walnoten erdoorheen. Lepel het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in 50 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen.
  3. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

Bij de taart voor Camilla had ik voor de sier nog een paar framboosjes erop gedaan! maar je kan er natuurlijk van alles op doen als versiering!

1 opmerking:

Anoniem zei

BEDANKT GA DE TAART PROBEREN TE MAKEN IN DE KOMENDE WEEK

FIJN WEEKEND
<3 GREETJE